Raamgrendels en raamboompjes

raam openbreken met koevoetAls je een huis hebt, heb je meestal ook wel één of meerdere ramen. Als je niet wil dat je spullen gestolen worden, is het belangrijk dat niet alleen je deuren, maar ook je ramen goed zijn beveiligd. Als dat niet het geval is, zullen je spullen ook niet helemaal veilig zijn. Een persoon kan namelijk ook vrij gemakkelijk door een raam komen volgens slotenmaker Zoetermeer. Sommige inbrekers nemen een kind mee om door kleine ramen te komen. Het gebeurt echt!

Zorg daarom dus dat je een goed slot op je ramen hebt. Een slot op je raam zorgt voor net dat beetje extra beveiliging zodat je spullen en jij zelf ook gewoon veilig zijn. Er zijn verschillende soorten sloten voor op ramen. Er zijn namelijk raamboompjes, maar ook raamgrendels. Deze zijn verschillend. Een raamboompje wordt door mensen vaak een haak of een knip genoemd. Dit zijn de sloten in de vorm van een vinkje. Deze draai je een slag naar beneden en dan klemt het de deur dicht. Een slotenspecialist Lelystad kan je daarover alles uitleggen

Het mag dus duidelijk zijn dat je de deur met dit slot niet vanaf de buitenkant kunt afsluiten. Dus als je de deur goed wil afsluiten, moet je dit van binnen uit doen. Wat je dan wel kunt doen, is om de deur af te sluiten en dan via een andere deur naar buiten gaat.

Hetzelfde geldt voor raamgrendels. Het verschil is alleen dat je een raamgrendel af kunt sluiten met een knop of met een schuif. Soms met een sleutel. Dat betekent dus dat raamgrendels soms wel veiliger zijn dan raamboompjes. Je moet wel onthouden dat dit soort sloten alleen worden gebruikt als bijzet sloten. Tenzij het gaat om een balkondeur of iets dergelijks. Dan wil het nog wel eens voor komen dat er alleen een grendel of raamboom gebruikt wordt.